Forside | KN Tagdækning - Danmarks bedste til tagpap

Lemvig Idræts- og Kulturcenter - Lemvig

Lemvig

Den (måske) mest komplicerede opgave til dato!

 

Sådan bekriver entreprisechef Peter Gregersen tagopgaven på Lemvig Idræts- og kulturcenteret i Lemvig. Her blev koordineringsevnerne for alvor sat på prøve og evnen til at styre projektet igennem faglige grænseflader blandt forskellige aktører blev testet af – med skyerne hængende lige over hovedet.

 

På Idræts- og kulturcenteret i Lemvig var der desværre gået råd i tagkassetterne, hvilket betød en gennemgribende totalrenovering af hele tagkonstruktionen.

 

Da taget skulle nedbrydes og fjernes til og med tagkassetterne, måtte store dele af taget stå med direkte åbent kig til himlen i lange perioder, indtil vi fik lukket hullet igen.

 

”Vi var godt klar over, at det ville blive en meget kompleks og risikabel opgave at få skiftet hele tagkonstruktionen ud uden at gøre skade på inventaret, men vi var meget positive over KN’s måde at håndtere hele projektet på. Det har været en super proces fra start til slut – til UG hele vejen igennem” fortæller den lettede halinspektør, Kurt Hartman Nielsen.

 

Som hovedentreprenør på tagentreprisen, fik vi fornøjelsen af at koordinere samarbejdet omkring et ikke-helt-ligetil projekt, som kun kunne lykkedes med teamwork og dygtige samarbejdspartnere.

 

”Og der var mange finurlige ting at tage højde for”, fortæller Peter med et skævt smil.

 

Processen krævede et tæt samarbejde mellem nedbryder Hvidberg og halinspektør Kurt Hartman Nielsen, foruden tagdækker og tovholder Knud Erik Grøn, som dag for dag måtte vurdere dagens potentiale ud fra vejrsituationen.

 

”Der blev åbnet op for 400 m2 tag ad gangen. Vi var heldige med vind og vejr. Der var kun en enkelt gang, hvor det begyndte at regne. Men heldigvis reagerede alle hurtigt og hullet blev lukket på under en time, og det nåede kun at regne ind i ti minutter”, fortæller halinspektør Kurt, som selv var i hallen og kunne hjælpe til den dag.

 

Under taget befandt sig en masse dyrebart inventar, som i takt med at taget skulle åbnes, måtte omrokeres og pilles midlertidigt ned.

 

Taget blev brudt op kassettevis, hvorefter vi fik travlt med at få monteret ståltrapezplader, toprock-isolering, damspærre, to lag tagpap, faldsikring og blik. 

 

”Da det var en forsikringssag, kunne vi ikke skille os af med trækassetterne, men skulle i stedet for gemme dem til efterfølgende inspektion. Det lå der også et stort koordineringsarbejde i og de optog en del plads på grunden”, fortæller Kurt.

 

En tilfreds halinspektør fortæller uddybende. ”Samarbejdet med Knud Erik på taget fungerede også rigtigt godt, hvor vi løbende skulle koordinere omkring at åbne op. Jeg oplevede altid god energi og ingen sure miner. Det hele kørte bare!”

 

Opgaven blev vundet ved fagentreprise efter invitation til licitation, hvor Lemvig Kommune havde tillid til at vi kunne løse opgaven, hvilket foregik i tæt samarbejde med Lars Sandholm fra Miljø og Teknik.

 

Entreprisen bestod foruden tagentreprisen i følgende underentrepriser med disse solide samarbejdspartnere:

Tømrerarbejde, døre og porte – Rosenberg Madsen A/S

Nedbryder - Hvidberg A/S

Elektriker – El-Jepsen A/S

Blik/VVS – Mejdal Blik

Stillads – Thy Stillads

Murer – Murermester Lars Jespersen

FAKTA

KundeLemvig Kommune
Entreprise Tagpap, isolering, nedbrydning, ståltrapezplader, ovenlys
Arkitekt Goertz/Andersen Arkitekter
Omfang 2965 m2
Udført 2021